Greetings

“We write to taste life twice, in the moment and in retrospect.”
Anaïs Nin

Travelogue

Euro Trip Summer 2014

bismillahirahmanirahim.

after so long, finally aku nak cerita pasal eurotrip yang aku pergi last cuti sem.  aku try pendekkan. it was a twelve days trip. there were 40 of us. 3 lecturers, 37 students. and hanya 8 orang yang still foundation, yang lain dah tua tuah ehehe tak lah. mostly seniors. ada yang dah nak habis study. ada yang tunggu result. ada yang dah nak masuk kerja. so.. ha.

jujur lah, i didnt know most of them! memang kenal 8 orang kami je lah, and some seniors yang kiteorang pernah berurusan, or senior popular. yang lain.. memang tak kenal haha.

day 1.

flight pukul 945. but we were there from 530 a.m. .......



                                                                         ________________________________________

The #KenyalangTrip : my trip to Sarawak

Assalamualaikum! Active pulak aku nak update blog kan sekarang . So I would love to share my first ever trip to Borneo, Sarawak. Just a few days before my semester started, 11-14 Jan 2016.

It was about a few weeks before our final exam, when we decided to go to Sarawak. Unplanned sebenarnya. I was about to arrange a trip with her before she off to Birmingham.....

(Click this link to read)

________________________________________

The #PataTimoTrip - things to do in Kelantan and Terengganu

Bismillahirahmanirahim.

it has been months since aku ke sana, cuma sekarang baru sempat nak blogging. ceritanya waktu midsem break, bulan 3 2015. dah lama aku teringin ke area pantai timur, sebab aku biasa travel ke utara je, and memandangkan kawan kawan aku ramai dekat sana, aku nak jugak lah tengok tempat orang, and kelantan is well know for their authentic dishes, so yeah...

Day 1.

i promised Lili to meet her at KL Sentral. sebabnya tu macam midpoint untuk aku dari KL ......

(Click this link to read)

Weekend roadtrip to Malacca

Assalamualaikum. seriously, ni cerita lama, but I would love to share this very short getaway with my friends.

We've been planning to go to somewhere else but end up, kami pergi Melaka. dekat pun dekat kan. hahah. we have a group of 13 ladies, (including me) tapi macam biasalah, takkan lah semua pergi kan. masing masing ada komitmen lain (poyo je haha)

Day 1. 
It was on april. 9 April, kebetulan haritu ada sports event dekat fac kami, so most of us tak boleh gerak pagi. We decided to start our roadtrip in the evening. Disebabkan kami semua stay kolej, we don't have cars to get there, so kami pun sewa kereta nak pergi sana. 

(Click this link to read)

No comments:

Post a Comment