Greetings

“We write to taste life twice, in the moment and in retrospect.”
Anaïs Nin

Tips

CAT-ACCA in Malaysia for SPM leavers

Assalam. Greetings everyone.


Post ni khas untuk lepasan SPM yang berminat untuk sambung study dalam bidang perakaunan, perakaunan professional. Ada yang terfikir, nak ambil ACCA lepas SPM, boleh ke? Lepas SPM nak masuk mana kalau nak study account?

Just so you know, after SPM, it is not limited to Matriks, Diploma, Form 6, A-level sahaja sebelum sambung ke degree. so lepas habis Degree, awak nak kerja pulak kan.. Kalau rajin, sambung study. Biasanya tak rajin. Haha.

Come, let me tell you something. ...............

(Click this link to read)

__________________________________________________________________________

Tips for SPM Leavers : so What's next?

Assalamualaikum.

So, esok akan keluar result SPM. I hope it is not too late for me to share a few things with you guys. Before you do further reading, I hope you won’t expect too much from this post. This is just a sharing, some guidelines for those who are still unsure about  taking your next step.

1.       Acceptance towards our SPM result.


How’s your result? Kalau ok, tahniah, you deserve that. Kalau k.o, its okay, it is just not your time yet. Yang penting you gave your best. Whatever it is, jangan lupa sujud syukur. Thank our Creator for everything happened.  InsyaAllah ada banyak hikmah di sebalik result tu.
Dulu ada this one brother pesan, before I nak ambil result .........

                                            __________________________________________________________________________

orientasi uitm - minggu destini siswa '13

assalamualaikum.

yeah this weekend aku post dua post sekali gus :3 Alhamdulilillah dah seminggu aku dekat Uitm shah alam. masih belum homesick. maybe sebab dekat and everyday pun balik. haha. nak kata dekat, takde lah dekat sangat. jauh pun, tak jugak. Shah Alam-Ampang/Cheras, or my house to be specific, approximately 40km :) the first weekend, aku dah balik. muehehe.

aku daftar quite awal, had breakfast dekat kelana jaya sebab nak hantar adik adik (kecuali angah) dekat rumah achik, then we off to shah alam. aku bawak barang banyak gila. kena park dekat padang kawad, then  naik bas pergi kolej mawar. ....


Cakap-cakap experience: 14Talks & Charity Fun Run : Zombie Attack!

Seeing all my pictures unsort in my laptop made me feel like 'eh I made quite a lot of memories eh this year(and last semester jugak)? But then, again, nak teliti satu persatu gambaq and only keep those who have sentimental values with me, which means I have to go through a thousand of pictures babe!

Ok, back to the story, in this post, I would love to share my ‘talking experience’ throughout this sem, where I tried new things and learn something too. 



No comments:

Post a Comment